Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

BGTUNER | 18.06.2019

Scroll to top

Начало

Няма коментари

Equus Bass 770

Nasko Nikolov

В света на американските мускулести автомобили властват основно два модела – Mustang и Corvette. Изгледали сме десетки филми, в които главни герои са именно тези двамата в различни възрасти от своето развитие. Mustang дори успя да патентова име и сега при споменаването на Eleanor в мисълта ни изплува образа му от култовия филм „Да изчезнеш за 60 секунди“
Да оставим на заден план ревностната поддръжка на дадения модел по линия на национална принадлежност и предпочитания към съответната компания производител. Да оставим и фактора реклама, на която се обръща огромно внимание оттатък океана. Тук става на въпрос за традиции и история. И двата модела преминават през своите пикове и спадове, и двата модела са влезли в историята и всеки един от тях има своите ревностни поддръжници.

Но какво би се получило, ако съберем добрите черти и на двата автомобила? На този въпрос вече има отговор. Той идва от фирмата Equus Automotive, която е дръзнала да разбуди духовете с нейното творение Bass 770. Equus Bass 770 прилича на класическия Ford Mustang Fastback с леки препратки към Eleanor и настоящата генерация на Dodge Challenger. Двигателя е 6.2-литров V8 взет от Corvette ZR1 и предоставя 640 конски сили. Това позволява на автомобила да ускори до 100 км/ч от място за 3.4 секунди. Максималната скорост е 320 км/ч.

Естествено детето на нечистата любов се е сдобило и с екстри като карбонови спирачки от Brembo, регулируемо окачване, кожен салон, навигация, автопилот, въздушни възглавници и система за следене на налягането на гумите.

Естествено всичко това не излиза евтино и ако желаете да се сдобиете с Equus Bass ще трябва да се разделите с $250 000.

Добави коментар