Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

BGTUNER | 27.06.2019

Scroll to top

Начало

Няма коментари

Mini JCW Championship 50

MINI John Cooper Works Championship 50
Nasko Nikolov

Оценката

Красота
6
Уникалност
8
Искаме го
6.5
6.8

Сувенирче

Предвид цената му го искаме единствено поради факта, че серията му е ограничена. Това означава, че след години някой колекционер ще е готов да се раздели с по-голяма сума за да се сдобие с него.

Не давам много добър старт на тази публикация с това заглавие, но колкото и да го мислех нищо друго не ми идва на ума. Но такива са даденостите. А те са от една страна Mini Cooper „пипнат“ заводски от John Cooper Works – базираната във Великобритания придворна тунинг фирма в специална серия от 250 бройки. Модела е в чест на 50-тата годишнина от спечелването на титлата при конструкторите във Формула едно от отбора на JCW с пилот Jack Brabham.

Mini JCW Championship 50 е боядисан в двуцветна комбинация от тъмно зелено и бяло за покрива и двете ленти на предния капак. 18-цоловите му джанти са в черно. Черни са и някои от елементите по екстериора, както и ринговете на фаровете. Самите те са затъмнени, както и стъклата на автомобила. Така написано Mini Cooper-а излиза като лош герой във филма, но снимките показват съвсем друг облик на „мъника“. Това потвърждава и погледа вътре в купето. Mini JCW Championship 50 се е сдобил със всички възможни екстри за JCW модел, включително навигация, кожени  седалки с подгряване, безключов достъп до автомобила и аудио система от Harmon Kardon. По-запознатите с продуктовата им гама вече се чудят какво е по-различното от редови JCW…

За съжаление различие няма. Дори и под капака няма никаква намеса. Там си се труди стандартния 1.6-литров турбиниран двигател с мощност 208 конски сили. Иначе казано, ако трябва да посочим какво откроява WC50 от всички останали, то това е табелката на предните калници, която показва кой е автомобила от лимитираната серия. А да и цената. Благодарение на ограничената бройка тя се е увеличила с 10 000 паунда или иначе казано 33 000 паунда (40 000 Euro по курса за деня) са необходими за да споделите радостта от годишнината с John Cooper Works.

Добави коментар