Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

BGTUNER | 24.06.2021

Scroll to top

Начало

Няма коментари

Ecu Chip

Ecu Chip

Както подсказва името, това представлява настройване на блока за контрол на двигателя (ECU), който контролира работата на двигателя и останалите функции на колата. ECU осъществява контрола в зависимост от информацията получена от много датчици разпръснати из колата (температура на двигателя, температура на приетия въздух, ламбда сонда, скорост на движение, обороти на двигателя, позиция на ускорителя, използвана скорост и др.)Според получените данни се формират триизмерни диаграми или карти, като получените от тях измервания се използват за прилагане на необходимата мощност. Променяйки тези параметри можем да повишим ефикасността, да понижим отделяните газове и много други функции.
Най-съществената причина, разбира се, да правим това, е оптимизиране работата на двигателя и така да увеличим мощността или максималната възможна мощност.
При интерактивното програмиране и при положение, че се удовлетворят критериите за изходни газове, се удовлетворяват и изискванията на много от клиентите за увеличаване на мощността. Ефикасността може да бъде повишена в определени граници – + 10% при атмосферните двигатели и много повече при турбо двигателите (около 30%). Колата е много по-подвижна, има по-добро ускорение и достига по-висока максимална скорост.

 

www.ecu-chip.com

 

 

Добави коментар