Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

BGTUNER | 21.10.2021

Scroll to top

Начало

Няма коментари

Как да фолираме автомобила си

Nasko Nikolov

Омръзна ли ви цвета на вашия автомобил? Или може би ви писна да гледате дребните драскотини и следи от камъчета по предния капак? Решението е просто и лесно – посещение до местния, клубния или препоръчания майстор. Там любимия ви ще бъде изкърпен, подготвен и боядисан в бленувания от вас цвят. Но цялата тази операция ще ви коства една немалка сума пари.

Има все пак по-евтин вариант за вашия проблем.
Все по-често срещаме в тунинг новините промяна на цвета чрез поставяне на фолио. Ако си мислите, че това е процес, който е непосилен финансово за вашите способности се лъжете. Поставянето на  фолио е най-евтиния и леснодостъпен начин да подмените цвета на автомобила си.
Автомобилното фолио, което се предлага в момента на пазара се предлага във всевъзможни цветове. Дебелината му е напълно достатъчна да прикрие драскотините и забележките по боят и да предпазва от камъчета занапред.

Какво ви трябва:
– необходимото количество фолио
– пистолет за горещ въздух
– макетно ножче
– парцали

Подготовката:

Елемента от автомобила, който ще се обработва трябва да се почисти много добре. Освен измиването с подходящ препарат е добре да се обработи с препарат на спиртна основа. Идеята е да се изчистят мазните петна по детайла. Цялата процедура е хубаво да се извършва в затворено и хладно помещение. Ако автомобила ви е стоял на слънце преди това, оставете го на сянка за да се охлади.

Поставянето:

След като елемента е подготвен се изрязва парче фолио, което да покрива целия елемент като се отпуска по няколко сантиметъра повече от всички страни. Имайте в предвид, че заоблените части поемат повече фолио. Поставянето се извършва от единия край към другия. След като залепите фолиото в единия край започвате да притискате с парцала или друг подходящ инструмент (шпатула) към другия край. Целта е да не остава въздух между елемента и фолиото.
Когато се фолират по-сложни елементи се използва пистолета за горещ въздух с който се нагрява фолиото. Неговата структура е такава, че му позволява да се разпъва до няколко пъти повече от оригиналния си размер.

Поддръжка:

В зависимост от това на какво фолио сте се спрели поддръжката е същата каквато за автомобилна боя. Оригиналните фолиа са издържливи на UV-лъчи, високи и ниски температури и лепилото им гарантира дълготрайно ползване.

Тези от вас, които нямат необходимите материали и удобства могат да намерят специализирани в тази област фирми. Повечето от тях може на намерите в нашия каталог с Тунинг Сайтове

Добави коментар