Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

BGTUNER | 23.09.2021

Scroll to top

Начало

Няма коментари

Моби Дик-новият прочит

Моби Дик-новият прочит
Nasko Nikolov

Моби Дик е роман от 1851г. написан от американския писател Херман Мелвил, в който се описва преследването на белия кит наречен Моби Дик… Питате се защо 160г. по-късно и в един сайт, който няма нищо общо с литературата се споменава името му? Това е защото най-новият тунинг проект на германската фирма Edo Competition е приел името на небезизвестния огромен бозайник.

Базиран върху Porsche Panamera Turbo, проекта е получил търсената прилика с митичния герой на Мелвил – oслепително бял и огромен. Panamera Моби Дик е най мощният ( също както и кита ) Turbo модел. Благодарение на чип тунинг-а и новата оптимизирана изпускателна система с два сдвоени накрайника 4-вратото купе взема спринта от 0-100км/ч за по-малко от 4 секунди. Мощността, благодарение на която това се случва е 740 конски сили, което е с 140 (!!!) конски сили повече от оригиналните 500 к.с за V8 би-турбо двигателя на Porsche. Максималната скорост е 340 км/ч.

Целият аеродинамичният пакет е на тунинг фирмата Mansory. Джантите са 22-цолови и идват в комплект с ново окачване, което освен визията подобрява и управлението на автомобила.

За интериора от Edo Competition предлагат избор от комбинации между кожа, лакирано дърво, метални и карбонови елементи.

Няма информация за цената на тунинг пакета.

 

 

Добави коментар