Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

BGTUNER | 23.09.2021

Scroll to top

Начало

Няма коментари

DeSoto Fireflite от 1955 година ще ви спре дъха

DeSoto Fireflite от 1955 година ще ви спре дъха
Nasko Nikolov

Оценката

Красота
8
Уникалност
9
Искаме го
8.5
8.5

Badass

Няма Ферари, Макларан и какъвто и да е модерен и тунингован автомобил, който да засенчи това чудо. Само да се намери купувач, който да я направи ежедневка.
DeSoto е една от многото автомобилни марки, които вече не съществуват. Създадена през 1928 година като част от концерна Chrysler тя съществува близо три десетилетия. Това означава, че всеки един съществуващ към момента автомобил с тази марка може да се нарече антика и рядкост. Някои от моделите им са дори още по-редки за намиране. Един от тях е Fireflite.
Пуснатия в продажба през 1955 година модел носи всички характерни линии за времето си. Огромно купе – дължина 5,53 метра което е и най-дългото на пазара към годината си на пускане. Модела се радва на добро търсене до края си през 1961г. Няма информация нито колко са били произведени тогава, нито колко са живи към момента. Но този тук е повече от жив. Обработения в неизвестен гараж DeSoto Fireflite привлича окото с гигантския си размер, заоблените си линии и един съвременен двигател под предния капак. Този е много по-голям от оригиналния, но сякаш и той изглежда някак невзрачно в коша. HEMI V8 е 8.6 литров звяр подготвен за Indy сериите. За това колко е настоящата му мощност също няма информация. Знаем само, че е оборудван с карбуратор Demon, запалителна система от MSD и автоматична скоростна кутия (4L60E)
Промените не се свеждат само до двигателя. Купето е свалено към земята, тавана също е свален както и козметични промени по предната решетка и задната броня. Вътре в DeSoto Fireflite всичко е тапицирано в естествена кожа, а в скрито отделение зад скоростния лост са добавени два нови уреда и бутоните за новите електрически стъкла.

Неповторимия Fireflite от далечната 1955 година може да смени своя собственик срещу сумата от 120 000 щатски долара.

Етикети
Следваща новина

Това е последната новина

Добави коментар