Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

BGTUNER | 25.09.2020

Scroll to top

Начало

Няма коментари

Ford инвазия на SEMA 2011

Ford инвазия на SEMA 2011
Nasko Nikolov

Съдейки по прес релийзите, тазгодишното SEMA ще бъде под марката на Ford. От няколко дена насам ни залива информация за модели на Ford, които ще вземат участие на световноизвестното автоизложение. Най-голямо внимание е обърнато на модела Focus, следван от Fiesta до огромните F-150/350 и Explorer.

Нямаше как да ги пропуснем и ние и в настоящата статия ще се опитаме да нахвърляме малко информация за това което ни очаква между 01 и 04 ноември.

Ford F-150 от Skyjacker Suspensions

Огромния пикап получава вниманието на специалистите в окачването Skyjacker Suspensions. Естествено главната промяна е в окачването на “работника”. Промяната във височина е 4 инча (10 сантиметра) в посока нагоре. Добавени са по-големи гуми за офроуд, арки на калниците, предпазна решетка от неръждаема стомана и двоен аспух. Пикапа разчита на 3.5-литров V6 EcoBoost двигател с 365 конски сили.

Ford Explorer от Stitchcraft Interiors

Наречен “Business Edition” пакета е ориентиран към интериорния тунинг. Както става ясно от името, колата предлага по-луксозен интериор за взискателни клиенти. Резултата е постигнат с много Алкантара по седалките, панелите на вратите, множество декоративни елементи, аудио от Orion Car Audio.
Explorer-а е получил и нова боя в цвят графит и открояващи се елементи в оранжево.

Ford F-150 Raptor от Street Concepts

Street Concepts съвместно с подразделението на Toyo Tires сътвориха този “похитител”. От всички добавки най-голямо впечатление прави арктическия камуфлаж постигнат чрез облепване с фолио. Към пакета са включени също спирачки от Brembo, нови брони, окачване от Icon Vehicle Dynamics и офроуд осветление от ново поколение.

Интериора е приел комбинация от карбоново фолио и Алкантара. Озвучаването е поверено на компоненти на Kenwood.

Всичко това ще се движи по улиците ( и не само) благодарение на 6.2-литровия V8 произвеждащ 411 конски сили.

Ford F-150 от CGS Performance Products

Поредния пикап, който претендира да е по-стилен от всички останали. За разлика от останалите този е със спортно окачване и свален ниско над новите джанти от Colorado Custom. За стилната линия помага и новия капак върху товарното отделение изготвен от алуминий, DuPont Jet черна боя, ивица в червено по целия автомобил и модифицирана предна решетка на Paramount.

Тук внимание е обърнато и на двигателя и трансмисията като и двете са получили подобрения от CGS Performance.

Ford Explorer от DSO Eyewear

DSO Eyewear не е нов играч на тунинг сцената. Сферата в която се развиват е изработката на слънчеви очила. Името им присъства в програмата на SEMA 2011 благодарение на съвместната им работа с Ford. Крайният резултат е рекламен автомобил, който е направен по съвременните тенденции на модата в момента. SUV-а е получил три слоя бяла перла от BASF. Използвани са елементи в черен хром, които контрастират на ослепително бялото купе. Джантите са 24-инчови, три-компонентни на фирмата Niche, а осветлението на автомобила е от ново поколение благодарение на LED светлините на Advanced Automotive Concepts.

Ford Fiesta от Gold Coast Automotive

Въпреки, че не се радва на голям интерес от тунинг фирмите Fiesta е намерила място на SEMA 2011 с 2 разработки. Първата е на Gold Coast Automotive. Те са добавили нов аеродинамичен пакет на 3dCarbon, графики по екстериор на SoCal SignWorx, нова предна решетка и заден спойлер от APR Performance.

Двигателя получава суперчарджер, спирачки от Wilwood и гуми на Hankook (които явно са забравили да добавят и на снимката)

Ford Fiesta от Aaron Vaccar Signature Series

Втория участник е четириврато купе в матово сребрист металик от BASF и 17-инчови джанти от Advanti Racing V3 Vago. Aaron Vaccar Fiesta предлага и интериорни промени в лицето на кожа, спортни седалки Bride Vios III и уникално аудио озвучаване.
В частта за силов тунинг се включват компоненти като Weapon-R Secret Weapon всмукателна система и 6-бутални спирачни апарати с марката Wilwood.

Ford Focus от Cobb Tuning

Под названието Motorsports Challenger Focus се крие тунинг пакета на COBB Tuning за Focus 2012. На щанда им на SEMA ще може да се види купето в тъмносин металик и преден капак от карбон. Под него може да бъде открит новото турбо. Към пакета са включени още нова изпускателна система, интеркулер, спортен въздушен филтър и спирачна система от Cosworth

Ford Focus от The ID Agency

Според момчетата от ID Agency този Focus е направен по тенденциите в Европейския и Японския тунинг. Боядисан в маслинено зелено ID Agency Focus идва с багажник за велосипеди, чифт спортни седалки от Recaro, нова изпускателна система и по-големи спирачки от Brembo.

Ford Focus от 3dCarbon

Творението на 3DCarbon е изцяло ориентирано към оптичния тунинг. Монтиран е нов боди кит, цвета на купето е сменен чрез облепяне с фолио 3M, а стъклата са затъмнени. В допълнение влизат стикери, заден спойлер, пружини Eibach и гуми Pirelli

Тръпнем в очакване на 01 ноември като знаем, че това са само част от тунингованите коли само с марката Ford.

Добави коментар