Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

BGTUNER | 24.07.2021

Scroll to top

Начало

Няма коментари

Posaidon поработи върху Mercedes AMG GT и C63

Posaidon поработи върху Mercedes AMG GT и C63
Nasko Nikolov

Оценката

Красота
6.5
Уникалност
3.5
Искаме го
7.5
5.8

На конвейра

Така е лесно. Разработваш програма за един двигател, а получаваш клиенти на два различни автомобила. Но кой го интересува това след като под капака се появяват няколко десетки кончета повече.

Не съм сигурен дали от немската тунинг фирма Posaidon са търсили просто съзвучие или някаква връзка с древногръцкия бог – Посейдон. Ако е последното то до някаква степен оставам объркан. Посейдон е повелителят на моретата, което не се връзва с дейността на фирмата. Но от друга страна той е втори по могъщество сред боговете, след брат си Зевс и също е повелител на земетресенията което вече можем спокойно да свържем с тунинг проектите им.

Да вземем за пример последния им такъв. Той е предназначен не за един, а два автомобила – Mercedes AMG GT и C63. Това е лесно за разбиране след като и  двата автомобила делят един и същ 4.0 литров, V8 бензинов агрегат.
AMG GT е с мощност 630 конски сили и променени динамични показатели като ускорение и максимална скорост (337 км/ч) което би притеснило сериозно прекия му конкурент Porsche 911.
Що се отнася до C63 и C63 S, Posaidon са поработили върху двигателя вследствие на което мощността с която вече могат да разполагат е 610 конски сили. Към това от фирмата предлагат и премахване на ограничителя на максималната скорост, която вече е 328 км/ч.

Информация за цените на пакета няма, но пък със сигурност тя няма да е пречка на всеки собственик на въпросните модели, решил да “предизвиква земетресения” по пътищата да посети гаражите на Posaidon.

 

Добави коментар