Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

BGTUNER | 22.05.2022

Scroll to top

Начало

За сайта

Какво е тунингът?
Думата произлиза от английския глагол „tune“, който означава „настройвам“. Т.е. тунингът е изкуството да направиш своя любим автомобил така, че да не прилича на никой друг, да го „настроиш“ по свой вкус. Винаги е имало влюбени във возилото си шофьори, които за нищо на света не биха допуснали да карат кола като тази на съседа си. Но и никога досега тунингът, който се е появил на бял свят почти веднага след създаването на съвременното моторно превозно средство, не е бил толкова на мода. Можем сами да се убедим в това – просто се огледайте какви автомобили се движат по пътищата ни. Почти е невъзможно да се види автомобил по който да няма нещо различно, поставено от собственика. Като се почне от лепенките в стил: „Много луд и може би опасен“, „Извинявай, че те задминах“ и „Другата ми кола е Ферари“, та се стигне до спойлери, лети джанти, халогени и много още различни „прибавки“ към „скромният“ сериен автомобил. А за това какво има под капака можем само да предполагаме……

Това се първите думи, които можеха да бъдат видяни на началната страница на един интернет сайт сътворен в началото на 2003г. Това беше един от първите сайтове посветени на тунинга в Българското интернет пространство и предлагаше на малобройните си посетители галерии от снимки категоризирани по марки. Естествено всички бяха на тунинговани автомобили и естествено всички бяха откраднати от чуждестранни тематични сайтове.

По-късно на сайта се появиха снимки на български тунинговани автомобили предоставени от техните горди собственици. Снимки на Булгар Рено, Опел Аскона, Форд Орион, ВАЗ 2101 (по-младите от вас могат да ползват wiki) и др. разнообразяваха все още малобройните читатели.

Последваха години с промени по вида и съдържанието, след което сайта беше изоставен …

И така до 16.11.2010г. когато се взе решение този сайт да бъде „реставриран“ и отново да заработи за многобройните почитатели на тунинга в България.

Добре дошли!