Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

BGTUNER | 25.05.2020

Scroll to top

Начало

Няма коментари

2 500 конски сили в Lamborghini дали са достатъчни?

Nasko Nikolov

Оценката

Красота
3.5
Уникалност
3
Искаме го
9
5.2

Пфффииююю

Това е Ламборгини с 2500 конски сили и терминална скорост от 400 километра в час....Това е абсолютно безумие.

250 километра в час е средната скорост с която урагана се движи по Земята. Може би именно заради това в Сант’Агата Болонезе, Италия са решили да кръстят един от моделите си именно на това природно явление. Нямам идея каква е средната му скорост, но Lamborghini Huracan превзе света със замаха на ураган. Със същата може би сила превзе и тунинг ателиетата, които с не по-малка скорост влязоха в надпреварата кой по-зъл и променен модел ще извади.
Естествено най-търсената категория е тази за мощността. А каква по-добра база от един 5.2 литров V10 агрегат. Възможностите тук за увеличаване на конските сили са много. Стартирайки от близо 600 к.с. достигането на стойности като 830 конски сили, и близки до 1000 са лесна работа. И ако някои тунери се задоволяват с резултати в порядъка 1К – 1.5К то някои други не се спират докато на стигнат края ( ако има изобщо такъв)

Underground Racing е именно един от тях. Един от първите им съприкосновения с модела извади на бял свят 1250 конски сили модел, който би задоволил нуждите на всеки търсач на силни усещания. За тези обаче които са запознати с работата на американския тунер, този резултат не е кой знае за какво. Ето защо наскоро от гаражите им излезе Huracan UR X. Наименованието на проекта само по себе си подсказва каква е намесата тук. А именно инсталирането на 2 турбо-та. Това е!
Резултата: 2500 (!!!) конски сили и нов световен рекорд. Американски подправения “спортен бик” е достигнал умопомрачителната скорост от 398 км/ч (247,25 mph) от място до 402 метра. Явно от Underground Racing са очаквали повече, защото държат да се отбележи, че автомобила е бил оборудван с обикновени гуми – Toyo R888

Lamborghini Huracan UR X
Lamborghini Huracan UR X
Lamborghini Huracan UR X
Lamborghini Huracan UR X

Добави коментар