Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

BGTUNER | 30.11.2021

Scroll to top

Начало

Няма коментари

Няма по-универсален тунингован автомобил!

Няма по-универсален тунингован автомобил!
Nasko Nikolov

Оценката

Красота
8
Скорост
10
Искаме го
9.5
9.2

Рекордьор

Шегата настрана, 55 хиляди евра са евтина цена за това което AC Schnitzer BMW GP3.10 предлага. Лошата новина, е че докато съм писал това сигурно някой я е спазарил вече.

Продава се BMW на газ. Нищо фрапиращо и нищо ново. В България е пълно с автомобили с марката BMW от всякакъв клас и всяка година пригодени за движение на евтиния газ. Кой открито, кой скрито кара мощния иначе баварец. Лично аз съм виждал как горкото бензинджийче коленичи за да напъха пищова в умело прикритата зареждачка. Какво да направим, в такъв момент сме се родили. Кой не иска да кара едновременно мощен и харчещ малко автомобил. Особено пък ако е BMW.

За всички “киселяци” (и не само за тях) е следващата оферта. От немското студио за тунинг, специализирано в доработката на BMW модели, AC Schnitzer са взели решение да продадат концепцията си от 2007 година. Автомобила беше сътворен специално за автоизложението във Франкфурт същата година. Шоу автомобила е единствена бройка в целия свят и е пригоден да се движи както на бензин, така и на газ.

Газифицираната баварка има за сърце 10 цилиндров двигател с обем 5.0 литра взет от предното поколение BMW M5. След намесата на момчетата от AC Schnitzer атмосферния агрегат развива 522 конски сили. GP3.10 развива 100 км/ч за 4.5 секунди, а след още 9.4 секунди стрелката на скоростомера сочи 200 км/ч. След още няколко секунди същата сочи стойност от 318,1 км/ч, което е и официалният рекорд за най-висока скорост развита с автомобил на газ.

За да преодолее физичните величини от високите скорости и за безопасно спиране предните дискове са подменени с по-големи (374 мм) заедно с 8-бутални спирачни апарати. Схемата за задния мост е 350 милиметра към 4-бутални апарати. Нововъведенията по спирачната система са прикрити от хромирани джанти с доста иновативен дизайн и нископрофилни гуми гуми с високоскоростен индекс.

Промените по външния вид включват нова предна броня с по-големи отвори за приток на свеж въздух към двигателя, разширени задни калници, нови декоративни прагове и задна броня с вграден по средата огромен накрайник. Подобието на спойлер на тавана ще се направя, че не съм го видял.

Интериора също е преминал пълна промяна. Новите спортни (и олекотени) седалки, таблото, централната конзола… всъщност всичко е претапицирано с бяла естествена кожа и кафява алкантара. Дори багажника, където се намира и 80-литровата бутилка за газ е претапициран изцяло. Там в секретно отделение могат да бъдат открити и няколко допълнителни аксесоара, тематично препращащи към основната тема  AC Schnitzer BMW GP3.10.

Още се питате защо го наричам, най-универсалният автомобил? Ами как иначе: Мощно BMW на газ, което става за возене на булки и абитуриентки през деня, а вечер се превръща във войн на улицата. Можете да идете на морето евтино и там небрежно да извадите пред пред публиката на улицата куфарче от секретното отделение и да се превърнете във VIP персона. И не на последно място имайте предвид, че за едва 55 ооо евра се превръщате в собственик на уникат собственик на световен рекорд.

Добави коментар