Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

BGTUNER | 15.07.2020

Scroll to top

Начало

Няма коментари

Dacia Logan Coupe

Dacia Logan Coupe
Nasko Nikolov

Преди няколко години един мой познат, който има бизнес отношения със съседна Румъния ми сподели, че там се гласи автомобил, който ще струва около €5ооо. Прозвуча ми някак странно на фона на 10-годишни автомобили по автокъщите тогава, обявени на същата цена. Но чудото стана. Е, цената е малко повече от въпросната сума, но не е много далеч от нея. Дачия Логан превзе огромен дял от автомобилният пазар. Ако си мислите, че в България са много то трябва да се поровите из Руските социални мрежи. Там са издигнати в култ и им се радват като на истински автомобили.

Естествено в масата от еднородни автомобили всеки търси своята идентичност. Всеки прибягва до различни методи и тъй като Логан е бюджетен автомобил съвсем логично е промените да са от малки до средни. Малко по-големи джанти, тонирани стъкла, малко спойлери…. Големите тунинг проекти базирани на Румънското Рено са редки.

Но има два такива, за които може би не сте чували. И двата са собственост на Румънски автосервиз. Назад във времето AutoK9 превръща редови Logan в…кабриолет. Logan Cabrio е не само с отрязан покрив, но и с две врати. Задните са премахнати, а предните са удължени, което създава илюзия за къс спортен и открит автомобил. Тапицерията също е в бяло, а за забавлението на пътниците и пешеходците наоколо ще се грижи аудио уредбата.

Тази година от AutoK9 са решили да вдигнат летвата и са заложили на купе концепцията. И този път Дачия-та се е разделила с покрива си, но той е заменен с нов, взет назаем от Hyundai Coupe. От там са и вратите. Logan Coupe е със спортно окачване, по-шумен ауспух с двойни накрайници, фарове с интегрирани LED светлини и спортни седалки. Дръжките на вратите и задния капак са премахнати, а тяхното отваряне става чрез дистанционно управление.
Модификации под предния капак не са правени. Двигателя си остава 1.4-литров бензинов двигател, произвеждащ 75 конски сили. Въпреки това стойността на проекта според AutoK9 e около   €10000

Етикети

Добави коментар