Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

BGTUNER | 22.05.2022

Scroll to top

Начало

Няма коментари

Ferrari 458 Spider от Novitec Rosso

Ferrari 458 Spider  от Novitec Rosso
Nasko Nikolov

Представен за първи път пред широката публика на автоизложението във Франкфурт, модела 458 Italia Spider идва със сгъваем твърд покрив и 4.5-литров V8 двигател. Благодарения на предавателната кутия с два съединителя взета директно от F1 и мощността от 570 конски сили спортния кабриолет достига 100 км/ч от място за 3.4 секунди. Максималната му скорост е 320 км/ч.

Немското тунинг студио вече пусна две тунинг програми за модела 458 Italia. Сега дойде време да обърнат внимание и на модела Spider.
Той също получава аеродинамичен пакет изработен от карбон и включва преден сплитер, декоративни прагове, заден дифузьор и избор между лип спойлер на задния капак или голям спойлер. За допълване на новата визия задните светлини включително и третата стоп светлина са затъмнени, а капака на двигателя е направен също от карбонови влакна.

Що се отнася до силовия тунинг Novitec Rosso са добавили преработена за модела изпускателна система с тегло 21 килограма по-малко от заводската. Добавена е и карбонова кутия за въздушния филтър с оптимизиран поток на студен въздух към двигателя и софтуерен тунинг. Резултата е повишена с 39 конски сили (609 к.с) .

Джантите са утра лекия модел Rosso NF4 и са в размери 21-цолови за предния мост и 22-цолови за задния. Предпочетения модел гуми е Pirelli P-Zero(255/30 ZR 21 и 335/25 ZR 22).
Добавени са нови спортни пружини, които снижават Spider към пътя с 35 мм, а за по-спокойно пътуване на бъдещите собственици в градски условия от Novitec Rosso са добавили хидравлична система за предния мост. Благодарение на нея предницата на автомобила може да бъде повдигната с 40 мм. Така Novitec Rosso Ferrari 458 Spider има по-голям шанс срещу легналите полицаи и бордюрите.

 

 

Добави коментар