Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

BGTUNER | 24.06.2021

Scroll to top

Начало

Няма коментари

Seat Leon FR от JE Design

Seat Leon FR от JE Design
Nasko Nikolov

Оценката

Уникалност
3
Скорост
6
Искаме го
4.5
4.5

Скромен

Не се подлъгвайте по рейтинга му. Целта на JE Design е да го превърне в малко по-различен представител на неговото поколение. Целта им е постигната.

Seat Leon по традиция остава в сянката на своя по-голям и по-добър брат, VW Golf. Такава е предречената му съдба. Той винаги ще ползва основата на по-добрия (в буквалния смисъл) и никога няма да го надмине по каквито и да било технически показатели. Концепцията му е да предлага достатъчно качество и екстри за относително ниската си цена. Но нека все пак не забравяме, че Leon използва абсолютно същите агрегати използвани в Golf-a. Така например човек може лесно да се сдобие с великолепния 1.8 TSI с по-скромна “опаковка” А за тези, които искат да променят съдбата му винаги могат да се обърнат към подходящата фирма за тунинг.

JE Design е една от първите в списъка на подходящи тунери. Точно те наскоро пуснаха новата си тунинг програма за модела Leon FR. Тя включва едновременно естетически и силов тунинг.  Аеродинамичният пакет включва в себе си преден спойлер, странични декоративни прагове, спойлер на покрива и дифузьор за задната броня. Всички елементи с изключение на задния спойлер са изработени от карбон. Seat Leon FR може да бъде оборудван с 3 вида окачване. По избор на клиента могат да бъдат добавени спортни пружини, койлоувъри или регулируемо окачване. Естествено последният вариант е най-скъпия с цена от €1049.

Турбинираният 1.8 TSI двигател е получил ново управление благодарение на което мощността му е увеличена до 215 конски сили. Този резултат е постигнат и с помощта на новата изпускателна система с диаметър на тръбите 80 мм. В крайна сметка JE Design Seat Leon FR ускорява до 100 км/ч от място за 6,9 секунди, а максималната му скорост е 235 км/ч.

Етикети

Добави коментар