Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

BGTUNER | 20.10.2020

Scroll to top

Начало

2 Comments

Lamborghini Carbonado от Mansory

Lamborghini Carbonado от Mansory
Nasko Nikolov

Известната фирма за тунинг Mansory пусна в продажба тунинг програма за Lamborghini Aventador. Това е тяхното второ предложение за модифициране на супер-спортиста от Сант’Агата Болонезе.

Наречена на вид черни диаманти добивани в Африка и Бразилия, Carbonado получава нови панели от лека сплав, които подменят почти изцяло заводските му панели. Осен промени по външния вид тунинг пакета включва и увеличаване на мощността.

Както е видно от наименованието на тунинг програмата и от снимките на проекта целият автомобил е “опакован” карбон. Близо 90% от оригиналните панели на Aventador са подменени с такива направени от карбонови нишки. Освен че спомагат за олекотяването на купето,  новите панели са с подобрена аеродинамика. Така широчината му се увеличава с 40 милиметра отпред и 50 милиметра при задния мост.

Увеличеното пространство под раздутите калници е запълнено с нов комплект ултралеки джанти. Размерите им са съответно 255/30 ZR20 отпред и 345/25 ZR21 отзад.

V12 двигателя получава ново управление, чрез оптимизиран от Mansory софтуер и нова изпускателна система. Намесата е минимална, но напълно достатъчна да донесе увеличение от 53 конски сили.С други думи мощността на Lamborghini Carbonado е 744 конски сили, а времето за ускоряване от 0 до 100 км/ч е 2.8 секунди. Максималната скорост е 355 км/ч.

Последно, но не на последно място идва ред и на интериора. Естествено и той е получил своята доза карбон, който може да се открие по различни елементи в купето. Седалките и таблото са тапицирани в естествен кожа, съшита с двоен шев в червено.

От Mansory заявиха, че Lamborghini Carbonado ще бъде произведен в лимитирана серия от 6 бройки.

Comments

Добави коментар