Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

BGTUNER | 25.05.2022

Scroll to top

Начало

One Comment

В Mansory си поиграха с Bentley Bentayga

В Mansory си поиграха с Bentley Bentayga
Nasko Nikolov

Bentley Bentayga дойде да разчупи стереотипите. От тук нататък при споменаването на марката Бентли няма да предизвиква мисли за лукс и висше общество. Откакто в изисканото семейство се „роди“ бунтовнически настроения Bentayga традициите отстъпиха място на модерното мислене. Една смела крачка от английската марка, която явно беше в правилна посока предвид все по-често срещаните луксозни SUV-ове по улиците на мрачен Лондон. Младите потомци на аристократични родове живеещи във времето на Instagram и Twitter се борят за правото си да бъдат различни.

Именно тези „бунтовници“ са таргет групата на тунинг ателието Mansory. Насрочен за дебют на предстоящото изложение в Лас Вегас – SEMA, Mansory Bentayga е готов да задоволи желанието на тези, които искат да бъдат различни. Промяната грабва окото още при пръв поглед. Няма как да пропуснеш променения силует на Bentayga. Бодикита включва нови брони, странични прагове, спойлери и раздувки на арките на калниците. Всичко е произведено от карбон и е боядисано в цвета на купето. Агресивния вид се подчертава от по-големите отвори за въздух в предната броня както и от дифузьора в задната. Под раздутите калници се крият 22 цолови джанти, като от Mansory обещават да дадат на клиентите си голям избор от форми. Спорен е ефекта на крилото над задния капак, но съм сигурен, че може да се отмени инсталирането му при поръчка. Комбинацията с оригиналния спойлер сякаш не би подхождала дори и на бюджетния Touareg.

В интериора щастливия собственик и неговите спътници ще бъдат глезени от изобилие от естествена кожа, алкантара и алуминий (за педалите) Единствения нов елемент тук е волана, който е с променена форма и естествено тапициран с кожа в цвета на салона.

Верни на себе си в Mansory не оставят всичко на вида. Сърцето на тунинг проекта – W12 двигател също е получил своето внимание. Благодарение на това мощността на автомобила вече е 691 конски сили и 1050 Nm въртящ момент. Така Bentayga би следвало да достигне максимална скорост от 311 км/ч.

Етикети

Comments

  1. Смесица между Порше Кайен и Ауди с лице на Бентли… Не ми харесва, развалиха класическата марка

Добави коментар