Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

BGTUNER | 30.11.2021

Scroll to top

Начало

Няма коментари

Porsche Cayenne Vantage GTR 2 – The Russian Rocket

Porsche Cayenne Vantage GTR 2 – The Russian Rocket
Nasko Nikolov

Базираната в Москва фирма за тунинг TopCar често се среща по бюлетините на автомобилно ориентираните медии. Фирмата има зад гърба си няколко десетки Bentley, две специални Mini и няколко Mercedes-а (включително и този с крокодилската кожа). Но специалитета на специалистите от Москва са Porsche-тата. На особена почит се радват модели като 911, Panamera и Cayenne. Последния има собствена ниша във фирмата и се подвизава там под кодовото име Vantage.

Vantage GTR 2 е тунинг проект базиран на второто поколение на спортния SUV. Произвежда се в лимитирана серия от 50 бройки за целият свят. Интересното за тази серия, е че автомобилите не са напълно идентични един с друг. Някои от тях са направени по специфичните изисквания на клиента, но общото между тях е агресивен боди кит, повишена мощност и напълно променен интериор.

Един от известните клиенти на TopCar е световноизвестният хокеист Павел Буре. Той е собственикът на 23/50 екземпляр. Естествено  неговият Porsche Cayenne Vantage GTR 2 е модифициран специално за него.

Както всеки един от 50-те донора и този е разглобен до неузнаваемост. Много от частите са подменени с такива от кевлар и карбон. Това прави автомобила по-здрав и в същото време по-лек. Аеродинамичният пакет присъства и тук с цялото си великолепие. Идеята на специалистите от TopCar да затвърдят спортното излъчване е изпълнена. Всъщност, ако трябва да бъдем честни точната им обосновка за визуалните промени е желанието им да предадат на Vantage GTR2 излъчване на спортно купе. Тук с радост можем да отбележим, че не са се справили.

Вътре автомобила е приел много подобрения. И тук повечето от елементите са заменени с такива изработени от карбон. Под светлината от остъкления таван греят претапицираните с естествена кожа и алкантара седалки. Новият им релеф е очертан благодарение на светлозеления двоен шеф. Същия е използван и при тапицирането на арматурното табло. И за да е сигурен Павел Буре, че не е дал парите си на вятъра освен табелката отбелязваща поредния му номер от лимитираната серия, инициалите му и номера с който играе са избродирани в подглавниците на предните седалки.

 

Добави коментар