Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

BGTUNER | 27.09.2020

Scroll to top

Начало

Няма коментари

PPI Audi R8 с 801 конски сили

PPI Audi R8 с 801  конски сили
Nasko Nikolov

Специалиста в тунинговането на автомобили с марката Audi от Германия PPI, пуска на пазара уникална по рода си разработка на базата на великолепния R8. След като миналата година пуснаха Razor GTR 10 с мощност от 601 конски сили в колекционерска серия от 10 бройки, сега PPI R8 е базиран на модела с V8 двигател и идва с още повече конски сили.

Въпреки, че инженерите от тунинг фирмата избират по-малкия двигател, крайният резултат е по-добър от този на Razor GTR 10 с V10. Мощността тук вече е 801 конски сили. Резултата идва в следствие на революционата система Bi-Centrifugal Supercharger (B-CS). Именно PPI са първите и единственни, които комбинират въпросната система с двигателя V8 4.2 FSI.

Всмукателната система е подменена и вече включва в себе си нов спортен филтър, който е поставен в карбонова кутия. Изпускателната система Dual Inlet Sport е специално проектирана и оптимизирана за работа с B-CS.

Скоростната кутия също е претърпяла промени за да издържи тя на по-високата мощност и за да улесни постигането на по-висока максимална скорост.

Благодарение на всички тези доработки PPI Audi R8 ускорява от 0 до 100км/ч за 2.9 секунди и достига скорост от 348км/ч.

Тунинг програмата включва и редица промени по екстериора и аеродинамиката на автомобила.
За съжаление няма информация за промени по интериора, както и за цената на тунинг пакета.

 

Добави коментар