Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

BGTUNER | 27.10.2020

Scroll to top

Начало

Няма коментари

BMW 1M Coupe от PSI

BMW 1M Coupe от Precision Sport Industries
Nasko Nikolov

Оценката

Красота
8.5
Уникалност
6.5
Искаме го
9
8

Мандаринка

Шеговито го наричам "Мандаринка", но напълно съм наясно с факта, че това е "Портокал с часовников механизъм" Ах как ми се иска да послушам "цъкането" му. По възможност зад волана от M Performance.

В началото на месец декември 2010 година от спортното подразделение на BMW, BMW M обявиха на всеослушание, че модела BMW 1M влиза в производство и ще зарадва всеки готов да се раздели с  $47 010 за базовия модел. По-късно страстите бяха потушени  с новината, че едва 2 700 бройки ще бъдат произведени, което от своя страна увеличи търсенето и от BMW “клекнаха” на крайната до момента бройка – 6309! Първият спортен модел на BMW, който се изписва по обратен ред (1М вместо M1 единствено за да запазят името на легендарният BMW M1) влезе в сърцата на феновете по света като дори успя да влезе под кожата на самият Джеръми Кларксън в Top Gear, където даде по-добро време от 4-врато M3 на тяхната писта.

И всеки би си помислил, че един от тази лимитирана серия не трябва да бъде пипан, но не така мислят от базираната в САЩ тунинг фирма Precision Sport Industries (PSI). Те не само са посегнали на редкия екземпляр, но и са успели да го превърнат в още по-ексклузивен представител на Баварската фамилия. Автомобила е получил нови елементи както в интериора, така и по екстериора и в двигателният отсек.
Като за начало погледа ни се спира на новите BBS FI титаниеви джанти, които идеално допълват оранжевият цвят на спортното купе. Зад тях незабележимо стои и новото окачване KW V3 койлоувъри, които също така незабележимо се грижат за стабилността на автомобила. И докато предната броня е запазена, то задната е получила карбонов дифузьор. Промените по външният вид приключват с чифт странични огледала  M Performance.

В интериор на PSI BMW 1M Coupe M Performance също присъства благодарение на спортния волан, тапициран в алкантара. Зад него са уредите от P3, които ще информират шофьора на това малко бижу за всевъзможни технически параметри и данни.

Под предния капак вече работят всмукателна система AFE Stage 2 и интеркулер от Forge Motorsport. Те, заедно с изпускателната система от Akrapovic ще направят всичко възможно шофьора да не усеща липса на мощност.

Добави коментар