Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

BGTUNER | 30.11.2021

Scroll to top

Начало

Няма коментари

Rolls Royce се превръща в луксозен драгстер

Nasko Nikolov

В света на хората, продукта на забранена любов се държи заключен в тъмно и непристъпно помещение и се полагат неистови мерки да се ограничат всякакви контакти с външния свят. Поне така показват филмите и криминалните хроники. В света на автомобилният тунинг обаче това не се случва, напротив. Нещо което е немислимо, нелогично и едва ли не забранено се радва на огромен интерес. Да вземем например свръхбързия селскостопански инвентар – финландският трактор, който превзе интерактивното пространство преди няколко месеца.

Днес ролята на Франкенщайн се изпълнява от Негово Величество Rolls Royce. Аристократа, чието място е предопределено да бъде зад високите стени на кралски замъци днес се подвизава под съвсем ново амплоа. Неговия обезобразен образ ще прави компания на хора в чийто вени не тече синя кръв, а бензин. Кой би повярвал, че именно луксозния Silver Shadow ще застане не къде да е, а на старта на 402 метровата дисциплина?

Нека ви го опишем (сякаш няма да го огледате хубаво в галерията по-долу) с няколко думи. Изящната осанка е осакатена с огромните задни гуми, двигател General Motors, който е толкова голям, че не се събира в иначе големия кош, който по принцип събира V8 и стърчащи много над тавана Holley Dominator карбуратори. Rolls Royce драгстер всъщност е коренно променен, той притежава QA1 окачване, спирачна система от Wildwood и ролкейдж по цялата дължина на автомобила.

Но както в повечето филми се случва, красотата я има и тя е в душата на грозника. Е тук тя не е в душата, но е вътре. Изненадващ обрат се получава, когато стигнем до интериора на драгстера. Тук има повече лукс отколкото бихме си помислили. Кожения салон заедно със запазеното оригинално табло ще радва не един, а цели 4 пътника. Пътуващите на задния ред пътници освен на комфортни седалки могат да се радват и на чаша скъпо шампанско. Единственото ми притеснение, е че там колани няма. Но пък от друга страна под силите на огромния двигател отпред трудно ще може някой да си отлепи гърба от бежовата кожа.


Добави коментар