Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

BGTUNER | 24.06.2021

Scroll to top

Начало

Няма коментари

Продава се: Audi TT R8

Продава се: Audi TT R8
Nasko Nikolov

Audi TT съгласни или не си беше революционен за времето. Той бе първата крачка на Audi в сегашно време в света на спортните автомобили. Далечен наследник на незабравимия и неостаряващ S1 той въведе някои нови стандарти в областта. Дизайна му с извитата арка на покрива се открояваше силно на пътя, а техническите му характеристики в повечето случаи дават на водача предимство на старта. Така беше докато не се появи R8. “Цивилното” Lamborghini бе ясно послание към конкуренцията, че позициите в този клас автомобили тепърва ще се пренареждат и то в полза на фирмата от Инголщад. Собствениците на вече морално остарялото TT трябваше бързо да преструктурират  финансите си и да се ориентират към най-близкото представителство на фирмата с четирите кръга.

Естествени това е лесно, когато има достатъчно такива, но когато липсват мерките стават по крути. Такива е взел и незнаен автомобилен фен от Швеция. Той решава да заложи на старото и изпитано TT модел 2001 година и да го превърне в така желаното R8.

Пълната промяна започва от предницата на двувратото купе. Тя се сдобива с масивна предна броня с отвори подобни на тези от R8. Предната решетка също е модифицирана и вече стига чак до долния край на бронята. Оригиналните фарове са запазени, но затъмнени и с ново излъчване благодарение на пластмасовите добавки. Под тях можем да открием така модерните тези дни LED ленти, явно играещи роля на дневни светлини.

Страничните прагове са отстъпили мястото си на нови, по-масивни завършващи в задната си част с удебеление, което от своя страна е част от друга характерна за Audi R8 черта, а именно боядисаните в контрастиращ цвят отвори за охлаждане на двигателя. Същите панели са боядисани и тук в черен металик, но за съжаление отворите липсват.

Задницата също е променена ала R8. Бронята отново е реплика на оригиналната, която включва масивен дифузьор, под който от своя страна стои оригиналния (един) накрайник на изпускателната система. Добавено е и задно крило, което е взело “под крилото си” още един лип-спойлер. Задното стъкло е по-малко благодарение на пластмасовия сенник.

Задвижването е поверено на оригиналния турбиниран четири цилиндров двигател с обем 1800см3

Цялото това произведение е обявено за продажба. Явно собственика е променил плановете си за придобиване на истинска R8. При финализиране на сделката той ще бъде с € 8500 по-близо до заветната цел.

Добави коментар