Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

BGTUNER | 30.11.2021

Scroll to top

Начало

Няма коментари

Полицейски Mini E от AC Schnitzer

Nasko Nikolov

Дни след като Mini E проходи на българска земя същият беше обявен от Асоциацията на Германските Автомобилни Тунери (VDAT) за шестият носител на титлата Tune It! Safe!

Tune it! Safe! е инициатива на производителя на автомобилни гуми Hankook, Австрийското Министерство на Транспорта и Асоциацията на Германските Автомобилни Тунери (VDAT). Създадена през 2005г. начинанието идва в отговор на навлезлите на пазара тунинг аксесоари и доработки със съмнително качество и нежелан ефект. От Tune it! Safe! смятат, че всеки един автомобил заслужава да получи качествен тунинг, но не и с цената на нечии живот.

Та тази организация се спира на не кой да е автомобил а Mini E. Автомобила е получил своят тунинг пакет от специалистите AC Schnitzer и бе представен на Essen Motor Show 2010. Tune it! Safe! Mini E е боядисано в характерните за Австрийската полиция цветове и надписи. Получил е и неизбежният за една патрулка “син буркан” както и нов спойлер на тавана.

Полицейският Mini e развива максимална скорост от 185км/ч. и взема спринта от 0 до 100км/ч. за 8.5 секунди. Мощността на двигателя е 200 к.с каквото е и на стандартният модел. Предните колелета са получили 328мм спирачни дискове и 4-бутални спирачни апарати. Клиренсът на “електричката” е намален благодарение на новото спортно окачване от AC Schnitzer.

Интериора е променен единствено с комплект спортни педали и алуминиева дръжка за ръчната спирачка.

Джантите са 18-цолови и са от AC Schnitzer в комплект с гуми Hankook (естествено), а стъклата са тонирани с фолио на Foliatec.

Добави коментар