Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

BGTUNER | 24.06.2021

Scroll to top

Начало

Няма коментари

800+ конски сили пустинна буря

800+ конски сили пустинна буря
Nasko Nikolov

Оценката

Красота
4
Уникалност
5.5
Искаме го
4
4.5

بدوي

Ако не сте успели да го прочетете, думата е бедуин. Предназначен за пустинята SUV... Може би там трябва да си остане

Буря ли казах? По – скоро  е ураган или поне за такъв е замислен. От Mansory са замислили нещо, което ще отговори на изискванията и на най-големият ексцентрик решил да стъпи с лъскавите си обувки на някоя пясъчна дюна. Преди обаче да напълни подкалниците си пясък звяра ще стъпи на чистия подиум на автоизложението в Женева.

Наречен Sahara Edition, базиран на последната версия на G-Class, тунинг проекта е обявен като перфектния пустинен офроудър от създателите си. Луксозният SUV е променен напълно като почти не е останала част от автомобила, която да не е променена.

Още на пръв поглед се вижда смелостта с която (типично!) са подходили от немската тунинг фирма. Добавен е бодикит произведен от карбон. В него се включва предна и задна броня, странични прагове. Калниците са раздути с 40 милиметра благодарение на карбоновите раздувки. Нови да и спойлерите над петата врата и предния прозорец. Последния е комбиниран с 4 допълнителни светлини за по добра видимост. Завършващ елемент са джанти, които могат да се поръчат в размери от 21 до 23 цола.

Вътре Sahara Edition предлага изцяло преобразено табло и централна конзола. Почти всичко тук е покрито със светла кожа, а бродериите наподобяват крилата на орел. Главата му може да се види на подглавниците на предните седалки. Камуфлажният елемент може да се открие по някои от пластмасовите елементи в интериора.

От Mansory са поработили усилено и по 6.3 литровия двигател на автомобила. V-образния 8 цилиндров агрегат е минал “основен ремонт” като повечето му части са заменени със състезателни. Резултата е повече от задоволителен. Mercedes G-Class Sahara Edition разполага с 828 конски сили и електронно ограничен на 1000 Nm въртящ момент. Технически данни за динамиката му на този етап няма, но със сигурност ще бъдат напълно достатъчни за забавление в пустинята.

Цената за тунинг програмата не е обявена, но със сигурност ще се намерят купувачи, които да задоволят ексцентричното в себе си.

Добави коментар