Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

BGTUNER | 30.11.2021

Scroll to top

Начало

Няма коментари

815 конски сили в Golf I

Nasko Nikolov

Оценката

Красота
4.5
Уникалност
9
Искаме го
9.5
7.7

Голф "Първи"

Сериозна заявка за най-откачен тунинг за годината. Предвид цената за 815 конски сили в купе тежащо под един тон.... Това ще е приключение да се задържи на пътя.

На пръв поглед е един излъскан класически Голф “единичка” със леки външни модификации като раздути калници и “стандартните” за тунингован Голф BBS джанти. Автомобил, който се набива на очи повече за рождената си дата, отколкото за визията си. Колкото и стари да са все още се намират запазени екземпляри попаднали в ръцете на ентусиасти дори и по нашите географски ширини. И тъй като в периода 1974 – 1983 не са се предлагали кой знае колко мощни двигатели малко хора се хвърлят в силовия тунинг.

Но не всичко е така както изглежда или го мислим за логично. Пример за това са DMK Motoring. Те не само са се хвърлили, но направо са се метнали от скалата в силовия тунинг. Тази единичка и нейните 17 цолови BBS-ки крият зловеща тайна под предния капак. И като казвам тайна го мисля. Няма никаква подробна информация за това как са постигнали високата мощност на автомобила. Всичко което се знае, че сърцето е 2.0 литров 16V бензинов агрегат. А висока е меко казано…815 конски сили на купе под 1 тон си е сериозна заявка за инциденти по немските аутобани. С това обаче са наясно от тунинг фирмата и са направили каквото могат за да задържат огромното стадо коне на пътя. Като за начало целия оригинален интериор е изхвърлен и вътре можем да видим новия ролкейдж и модерно табло с инструменти. На “диета” са подложени дори и панелите на вратите,които вече са в опростен вариант. Предаването на мощността към колелетата се осъществява чрез 4х4 системата Syncro. ( Не се чудете, същата е изключена за дино теста)

И тук слагаме край на “приказката” с цената обявена от DMK Motoring за тунинговането на Единичката. Между 60 и 80 хиляди евро ще трябва да се изръси всеки желаещ да впрегне 800+ конски сили в Голф “Първи”

Етикети

Добави коментар