Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

BGTUNER | 15.07.2020

Scroll to top

Начало

Няма коментари

MINI Cooper JCW F300 от Manhart Performance

MINI Cooper JCW F300 от Manhart Performance
Nasko Nikolov

Оценката

Красота
7
Уникалност
5.5
Искаме го
5.5
6

Юбилейка

Честит празник Manhart Performance! Иска ми се и на моя рожден ден да си подаря нещо подобно с 300 конски сили поне.

Немската тунинг фирма Manhart Performance празнува своя 30 годишен юбилей. Познатата с тесните си връзки с BMW групата фирма вече три десетилетия предлага на ентусиастите доработени модели родени в Бавария. Този път във връзка с годишнината си, на пазара излиза доработка на  MINI Cooper John Cooper Works (F56). Флагмана на “малките” автомобили е получил специално внимание от тунерите на Manhart.

Последния модел JCW излиза с 231 конски сили, което само по себе си е една добра стойност за мъничкото купе. Естествено винаги има какво да се направи по въпроса с повишаването на мощността, От Manhart Performance са започнали с най-лесното – олекотяването. Тъй като новия модел е с 114 килограма по-тежък от предшественика си, то явно има какво излишно да се премахне. Колко точно е “отслабнала” няма информация. Работата на четири цилиндровия двигател е оптимизирана, а оригиналния интеркулер е отстъпил мястото си на по-добър модел на фирмата Wagner. Новата генерация е от Remus и освен че играе роля в повишаването на мощността, допринася и за спортното излъчване на JCW F300 с плътния си звук. В крайна сметка резултата е 300 конски сили и 470 Nm въртящ момент.

Визията на проекта F300 се върти около златния цвят. В него са 19-цоловите джанти , както и апликациите върху почти цялото купе, иначе боядисано в тъмно зелен цвят (British Racing Green). KW Variant 3 койлоувъри се грижат MINI Cooper-а да стои стабилно на пътя и да придават спортен стойка.

Интериора също не е подминат, но за разлика от външността тук е наблегнато на лукса и комфорта. Комбинация от кожа и алкантара заедно с дебели шевове в златисто са покрили цялата вътрешност на  Manhart MINI Cooper JCW F300.

Добави коментар