Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

BGTUNER | 12.07.2020

Scroll to top

Начало

Няма коментари

2014 Jeep Grand Cherokee SRT8 получава нови джанти от ADV.1

ADV.1 2014 Jeep Grand Cherokee SRT8
Nasko Nikolov

Оценката

Красота
7.5
Уникалност
4.5
Искаме го
7.5
6.5

Дебела работа

Чудно е как са се спрели на толкова малък размер джанти. В страната на грандоманията относно автомобилите този екземпляр си е на мястото.

Незнайно как една американска марка автомобили успя да завладее целия български автомобилен пазар. Чудите се коя е тя и как така целия български? Ами помислете, от къде на къде всеки пълноприводен SUV или приличащ на такъв получава името Джип? При условие, че точно тази американска марка е една от най-рядко срещаните по нашите пътища тя успява да се превърне буквално в символ на проходимост извън пътя, а от няколко години и на самия него. Ами така де, дори и румънския Duster бива наричан джип по нашите географски ширини.

Като оставим този факт настрана то съвсем спокойно можем да кажем ,че Jeep предлагат страхотни модели в продуктовата си гама. Wrangler е известен на всеки един от нас и всички сме наясно с неговите възможности както на бойното поле така и на офроуд трасе. И въпреки, че в списъка им има общо 22 модела у нас е познат само още един – Cherokee. Луксозният джип е предназначен да задоволи нуждите на американците при придвижването им от т.А до т.Б по бетоните им магистрали. При възникване на ситуация същия би ги измъкнал благополучно от калната локва на връщане от уикенд сред природата. За красотата му и силуета му можем да говорим и спорим много, но колкото и грозен да е един модел, спортната му версия “е друга бира”. SRT8 предлага по-различна визия съчетана с по-голяма мощност. 2014 Jeep Grand Cherokee SRT8 например предлага 470 конски сили, продукт на 6,4-литровия V8 Hemi двигател. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 4,8 секунди, което е доста приличен резултат предвид теглото на SUV-a.

Ако към всичко това прибавим един комплект джанти с подходящия размер, картинката става още по красива. Точно такава се е получила след намесата на ADV.1. Техните 22-цолови джанти в титаниев цвят са “заспали” под калниците на SRT8.

Добави коментар