Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

BGTUNER | 21.05.2022

Scroll to top

Начало

Няма коментари

BMW E30 3-Series раздуто до неузнаваемост

Nasko Nikolov

Роден през далечната 1982 година, този модел сякаш няма затриване. Излезте на някое по-натоварено кръстовище за час-два и ще видите поне един екземпляр Идете на някое тунинг изложения и ще намерите поне един такъв след който ще се обърнете поне веднъж. Дизайна е толкова приятен за окото и сякаш не е измислен преди близо 40 години. Помислете само колко модела от други марки родени около тази година са просто изчезнали от белия свят?

Като добавим и техническите му данни към сметката и сякаш ни се изяснява, защо Е30-ката ще ни надживее. Фенове на модела има по целия свят включително и в далечната Америка. От там идва и героя ни днес. Всъщност тунинг звяра идва от виртуалният свят, но не е плод на черна магия, а на съвместен труд между талантлив дизайнер и тунинг студио. Името на създателя на дизайна и първоизточника на идеята за този проект е Khyzyl Saleem Не съм сигурен дали това е първия му реализиран в реалността проект, но определено не е последният според мен. Сигурен съм, че ще кажете какво толкова? Раздувки и изнесени джанти… Но нека бъдем реалисти. Не всичко може лесно и евтино да се превърне в реалност. А и какво повече му трябва на този ветеран? Бодикитове за всеки вкус могат да се закупят откъде ли не. Този обаче няма да можем. Създаден специално и единствено за този проект от фирмата създател – Rebellion Forge Racing не предвиждат производство на втора бройка.

Освен очевидните промени по формата на купето E30 е получило и грубоват заден дифузьор, изнесени джанти (15 сантиметра отпред и 20 сантиметра отзад) и естествено допълващ визията двигател. При последното е проличала американската нишка и за сърце на проекта е избран американски V8 взет назаем от VW Passat. Огромния за коша двигател е наложил да се направят няколко немалки промени, но в крайна сметка той е вътре и звучи повече от прекрасно. Последното е и със съдействието и на новата изпускателна система

Етикети

Добави коментар