Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

BGTUNER | 29.11.2020

Scroll to top

Начало

Няма коментари

SRT Viper от Hennessey

Nasko Nikolov

Оценката

Красота
8
Скорост
8.5
Искаме го
7
7.8

Мощно!

Класическа, напомпана Американска икона от ново поколение. И какво друго можем да очакваме от Hennessey.

Семейство Rauh ще се зарадват от тази новина. Ще се наложи да направят място в скромната си колекция за още един екземпляр. И то какъв! “Напомпаното влечуго със сигурност ще допадне на ексцентричното семейство. Освен, че е подплатено с много допълнителни конски сили, подплънки има и по екстериора.

Както заглавието само загатва става на въпрос за много мощност. Този път тя не е умопомрачаваща и не надхвърля летвата от 1000 броя, но е достатъчна да изведе Hennessey SRT Viper напред в колоната супер мощни автомобили. Този път начина на достигане на крайният резултат е любопитен. Всъщност не е толкова любопитен, колкото факта, че тези методи взехме да ги забравяме. Както самите те го казват, използвани са методи от старата школа. Малко модификации по вкарването на горивото и изкарването на изгорелите газове и естествено не без помощта на двете допълнителни турбини мощността на SRT VIper е вече 705 конски сили. Това е с повече от 60 конски сили повишение на оригиналната мощност на 10-цилиндровия двигател. Тези стойности изпращат Hennessey Viper до 100 км/ч за 3.1 секунди, а максималната скорост е 345 км/ч, ако на някой му стиска нека проверява.

Този път от Hennessey са погледнали и естетически на творението си. Освен нова мощност, той притежава и нова визия. Нов комплект олекотени джанти с още по-широки гуми, регулируемо окачване и няколко нови части от карбон. Вътре са добавени нови 5-точкови спортни колани и пожарогасител. Да се надяваме, че не дърпат дявола за опашката с последния аксесоар. 

Етикети

Добави коментар