Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

BGTUNER | 24.01.2021

Scroll to top

Начало

Няма коментари

Hennessey VR1200 Twin Turbo Coupe

Nasko Nikolov

Ех, тези американци. Ниската цена на бензина при тях ги кара да правят невероятни извращения ( в прекия и преносния смисъл) на тема автомобили. В интернет пространството е пълно с материали показващи неповторими и незабравими методи за изгаряне на огромни количества петрол за минимум време. Като се започне от Monster Trucks, преминем през NasCar сериите и завършим с… Hennessey. Ами да, ако съберем последната дузина от тунинг проектите на световноизвестната американска фирма за тунинг и ще изясним къде са изчезнали няколкостотин барела от скъпоценното гориво за примерно последната година.

В Hennessey отдавна не говорят за мощността в стотици. Тяхната мерна единица е хиляди. Вече не ни прави впечатление техен продукт, ако не генерира поне хиляда конски сили. След пускането на Bugati Veyron летвата 1000 конски сили бе прескочена и пред малцина от производителите на супер спортни автомобили и шепа тунинг фирми бе открит нов фронт за покоряване.

В щаб квартирата на Hennessey отдавна воюват на този фронт с бойци като  Venom GT и CTS-V Coupe. Тези дни към армията им бе добавен нов член. Неговото име е VR1200 Twin Turbo Coupe, а оръжието с което ще воюва е 7-литров V8 алуминиев двигател с невероятните 1226 конски сили и 1501 Nm/4,000 rpm. Тези параметри гарантират време от 2.9 секунди!!! за покриване на норматива от 0 до 100 км/ч и достигане на максимална скорост от 389 км/ч

Лично собственика John Hennessey е готов да покаже на какво е способен Hennessey VR1200 Twin Turbo Coupe на пистата Ehra-Leissen, собственост на VW Group. Дали от ръководството ще се съгласят да допуснат претендента и вече пряк конкурент на предстоящият Bugatti Galibier на собствена територия е мистерия за нас.

До тогава 12 щастливци могат да проверят сами това, ако доверят своите Cadillac CTS-V Coupe или комби версията в ръцете на момчетата от Hennessey.

Добави коментар