Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

BGTUNER | 08.03.2021

Scroll to top

Начало

Няма коментари

Mercedes C63 AMG в матово черно

Mercedes C63 AMG в матово черно
Nasko Nikolov

Автомобилния тунинг отдавна е напуснал графата хоби. Отминаха времената, когато се ровичкаше под капака и се лееха калъпи от стъклопласт в личния гараж. Сега тунинга е бизнес. И то какъв! Все повече фирми се занимават с него, а още повече такива  предлагат нови технологии и продукти за специализирания бранш.

Пример за това е последния проект на базираната в Южна Калифорния фирма за фолиране Premier Protective Films. Базовия автомобил за проекта, Mercedes C63 AMG е получил съвсем нов външен вид под формата на черен мат. Въпреки очакванията ни, ефекта е постигнат чрез съвсем нова технология. Естествено, че не става на въпрос за нанасяне на нов слой боя, но от друга страна не става на въпрос и за фолиране с винил.

Наречен Satin Guard, предпазващия филм не е точно винил. Винила използван за фолиране на автомобили е с дебелина 1.5-2.5 милиметра, а Satin Guard е с дебелина 8 милиметра. Именно това дава матовия завършек на боята.

Освен това от Premier Protective Films заявяват, че техния продукт запазва характеристиките си до 5 години, докато обикновения винил би издържал до една.

Добави коментар