Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

BGTUNER | 24.09.2020

Scroll to top

Начало

Няма коментари

Mercedes SLS AMG от Kleemann

Mercedes SLS AMG от Kleemann
Nasko Nikolov

Назад във времето през 1985 година в град Фарум, който се намира близо до столицата на Дания, Копенхаген двама млади ентусиасти основават малка фирма. Нейното име е  Kleemann и в местния телефонен указател е записана в секцията с фирми занимаващи се тунинг на автомобили. Тясно специализирани в доработката на автомобили от марката Mercedes, малката фирмичка запазва своята дейност и до ден днешен, когато вече можем да я наречем голяма компания с международна мрежа от дистрибутори.

Днес Kleemann представи поредната си тунинг програма, този път предназначена за Mercedes SLS AMG. Нейното основно предназначение е да достави на модела “брутална мощност”. Това става благодарение на новия суперчарджър, който е изработен от алуминии и е анодизиран в черно за по-добра визия.

Макар и малка намесата, тя е достатъчна да изкара от 6.3-литровия V8 двигател мощност от 770 конски сили. Това е увеличение с почти 200 конски сили от оригиналната за модела мощност, което от своя страна променя стойностите на ускорението от 0 до 100 км/ч. Те са вече 3.3 секунди, а максималната скорост на двувратия SLS AMG е 356 км/ч.

По желание на клиента може да бъде добавена и нова спортна генерация с дистанционно управление на потока на изгорелите газове както и на силата на шума.

Добави коментар