Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

BGTUNER | 25.05.2020

Scroll to top

Начало

Няма коментари

Range Rover пробразен от Onyx Concept

Onyx Concept 2013 Range Rover
Nasko Nikolov

Оценката

Красота
9
Уникалност
7.5
Искаме го
8.5
8.3

Агресивен

Това да добавяш спойлери към пълноприводен автомобил е като да идеш на излет по цвички. Но пък да си кажем честно в очите: нито един от тези няма да слезе от асфалта.

Знаете ли че първият модел Range Rover се е появил на бял свят през 1970г. вследствие на опитите на производителя “майка” Land Rover да създаде луксозен брат на класическия Land Rover? Тези опити са започнали близо 20 години преди това. А знаете ли че от тогава до сега модела има едва 4 поколения? Скучно, нали? Явно производителите в мрачна Англия работят на принципа “Куче като спи не се закача”

Но тази фраза не важи за специализираните фирми за тунинг предлагащи програми и пакети за въпросният SUV. Една от тях е Onyx Concept, която не веднъж е показвала на бял свят тунинговани “джипове” от тази марка. Този път основата е модела Range Rover от 2013 година. Във връзка с предстоящото изложение SEMA фирмата пуска на в обръщение тунинг пакет, който включва в себе си козметични промени и модификации в двигателният отсек.

Като за начало бъдещите клиенти могат да избират между три базови модификации. Aspen Rouge, Aspen Ultimate с широк боди кит и Onyx Sport San Marino Edition, който фактически е дизеловият вариант на Rover-а.

Разликата между първите два модела е в широчината на следата. Aspen Ultimate е с 27 милиметра по-широк между колелата и 25 мм. по-нисък. Това според Onyx Concept носи 12% подобрение на стабилността в завой. Той също идва с пълен боди кит, който е меко казано агресивен.

5.0-литровият V8 бензинов агрегат е преработен и сега освобождава към четирите колела мощност от 625 конски сили. Няма официална информация за максимална скорост и време за ускорение до 100 км/ч, но простите сметки показват, че мощността е увеличена със цели 115 конски сили, което от своя страна със сигурност е променила стойностите им в положителна посока.

Добави коментар