Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

BGTUNER | 30.11.2021

Scroll to top

Начало

One Comment

BMW M5 от SMS

Nasko Nikolov

Оценката

Красота
5
Уникалност
5
Искаме го
7
5.7

Дебютант

Въпреки завидните си възможности SMS BMW M5 не е кой знае какво постижение с неговите "скромни" 800 конски сили. Въпреки това вярваме, че е плод на опипване на нови пазари и съвсем скоро тунинг проектите от тази фирма ще получат много по-високи оценки

Manhart Racing е име, което всеки привърженик на марката BMW е чувал поне веднъж в живота си. Те са отговорни за пускането на свобода на множество мощни и бързи BMW-та по света, където битурбо и мощности от над 700 конски сили са в рамките на нормалното. Оказва се обаче, че единият от създателите на немската фирма за тунинг се е отделил и е отворил собствена такава, не къде да е, а в Дубай. И за да задоволи очакванията на бъдещите си клиенти Franz Simon се захваща с BMW M5 F10. За тези, които следят “тузарските” ралита по света сигурно им е познат от събитието Challenge Rally, където M5-цата прави своя дебют.

Simon Motorsport или накратко SMS е постигнала резултат от 800 конски сили и 1 000 Nm, който се крият под предния капак, готови да преминат през DCT (dual-clutch transmission) скоростната кутия към задните гуми. За да постигнат тези цифри от SMS са добавили някой нови елемента и са променили вече наличните. Към промените влизат ъпгрейд на двигателният софтуер и този на скоростната кутия. Последното е наложително тъй като оригиналната трансмисия е подготвена да издържа въртящ момент до 700 Nm.
Към новите неща влиза и новата генерация с дистанционно контролируем клапан от iPE. Благодарение на него водача може да променя звука на автомобила по свой избор.

За сега това е оскъдната информация, която имаме за тунинг проекта. Добрата новина е, че на пазара има още един играч, който още с дебюта си прави заявка за сериозни бъдещи проекти. Като добавим и факта, че Simon Motorsport е базирана в Дубай смея да кажа, че тепърва ще има какво да се пише за тази фирма.

Comments

Добави коментар