Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

BGTUNER | 30.10.2020

Scroll to top

Начало

One Comment

1976 Chevrolet Corvette Stingray C3 от Vilner

Vilner Chevrolet Corvette Stingray C3
Nasko Nikolov

Оценката

Красота
9
Уникалност
9
Искаме го
10
9.3

Зов за завръщане

Съвсем безпристрастно казвам: Браво! Благородно завиждам на собственика на това бижу, който може да се наслаждава на класически автомобил по модерен начин.

Да ви обяснявам ли какво е Chevrolet Corvette Stingray C3? Не, нали? Щом сте тука то сте напълно наясно що за автомобил е Корвета и на какво е способен. Ако пък нищо не ви говори, значи ще от женски пол и прилежно проверявате интернет историята на партньора ви. Честито, той не се занимава със сайтове за запознанства, а е истински мъж интересуващ се от красиви автомобили. Както и да е, да не се отплесваме. Да си се върнем на главният герой, който съвсем наскоро се завърна от посещението си на световноизвестното вече тунинг студио.

Ако вече не сте разбрали, VIlner вече не се занимават само с интериорен дизайн, а навлизат в дълбокото като все по-често от щабквартирата им излизат цялостни тунинг проекти. Stingray C3 е поредния такъв.

Класическото купе от 1976 година е получило нов блясък благодарение на новия слой перлено кафяв лак. За него помагат и оригиналните никелирани джанти, както и изнесената под страничните прагове генерация, която също е хромирана. Отзад на погледа се набива комбинацията от ретро куфар от камилска кожа и хромиран багажник, което си е отново класика. Модерни са единствено LEDсветлините в задните светлини и мигачите. Автоматични дневни светлини ще са в помощ на шофьора.

Двигателя: с помощта на Edelbrock Performance 5,7 литровият V8 Small Block се е сдобил с нова глава, валове и два двойни карбуратора. Дино тест още не е правен, но от Vilner залагат на числото 300.

До тук колата е меко казана прекрасна, а дори още не сме надникнали вътре, където е силната страна на тунинг студиото. Таблото е изцяло променено, а седалките са облечени в телешка напа и бокс. Оригиналните прибори и лостове са запазени, но вече са тапицирани с висококачествени материали. Скоростомера и оборотомера с с нови циферблати и ново осветление. Аудиосистемата е изцяло нова и освен многото на брой  говорители и усилватели включва в себе си страхотен на вид плеър, който лесно би минал за произведен през 70-те на пръв поглед. Новост в интериора и в работата на Vilner са лазерно гравираните надписи.

Тунинг проекта оставя ни оставя без думи, но един въпрос не ми дава мира. Защо огледалото е пропуснато?

Comments

Добави коментар