Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

BGTUNER | 03.12.2020

Scroll to top

Начало

One Comment

Chevrolet SS Performance Sedan Concept

Chrevrolet SS Performance Concept
Nasko Nikolov

Оценката

Красота
8
Уникалност
4.5
Искаме го
8.5
7

Стилен американец

Ето такива таксита ни трябват за да се прибираме вкъщи със стил и заредени с адреналин.

Въпреки, че си е американска марка Шевролет се цели и към чуждите пазари. Дори и у нас вече съвсем спокойно и лесно могат да бъдат открити автомобили от тяхната марка. Няма град в България, който да няма поне едно “американско” такси. Всъщност таксито е сглобено в Корея и се продава от Chevrolet Europe, която от своя страна е базирана в Швейцария. Огромният им брой модели  се продават в близо 140 страни по света. За съжаление точно в нашата се продават предимно бюджетни автомобили от рода на Авео, Lacetti и Матиз. А колко бихме се радвали на малко повече Corvette (независимо стари или нови), Silverado, Camaro, а защо не и Volt.

Ако се чудите защо правим разбор на тази марка и моделите й на страниците на bgtuner.com, то чакайте да си дойдем на думата. А тя е за един от представителите на щанда на Chevrolet на SEMA тази година – Chevrolet SS Performance Sedan Concept. По начало SS модела е предназначен изцяло за Американския пазар и би трябвало да се продава на щанда за семейни седани. Въпреки скромните си цели, модела се предлага с двигатели от 3.0 до 6.0 литра. Мощността е в диапазона от 250 до 350 конски сили. Скромно и скучно!

За всички, които мислят така американския производител предлага концепция разработена съвместно с известния NASCAR състезател, Jeff Gordon. Крайният резултат е агресивно изглеждащ автомобил със солидна мощност.

За да придобие новата си визия SS Performance Sedan е пребоядисан в червена боя с бордо отенък, която гледана от различен ъгъл изглежда като матирана. За контраст са добавени няколко акцента в черно и оксидирано (предните решетки и 20-цоловите джанти) Забелязват се и няколко допълнителни аксесоара от карбон, както и променените накрайници на изпускателната система.

Двигателя е 6,2-литров V8 с мощност от 415 конски сили.

Comments

Добави коментар