Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

BGTUNER | 24.09.2020

Scroll to top

Начало

Няма коментари

Volkswagen Beetle от ABT Sportsline

Volkswagen Beetle от ABT Sportsline
Nasko Nikolov

Не мина много време след официалната премиера на Volkswagen Beetle и европейските тунинг фирми започнаха да предлагат своите оферти за доработка на новата версия на  емблематичното купе. Докато повечето предложения са за леки модификации от ABT Sportsline отидоха по-далече и извадиха на пазара пълна програма за компактния градски хечбек. Специалистите от германското студио за тунинг са поработили върху външния вид, двигателя и окачването.

Първото нещо за което са се погрижили от ABT е двигателя с помощта на пакета ABT Power, който е специално пригоден за всяка разновидност на агрегата. Най-слабият – 1.2 TSI след намесата на специалистите ще произвежда 140 конски сили вместо 105. Мощният 160 к.с 1.4 TSI е с повишена мощност до 210 конски сили, а най-мощният бензинов агрегат 2.0 TSI с заводски показатели от 200 “коня” след инсталирането на ABT Power разполага с 240 конски сили. Дизеловите двигатели също не са пропуснати. 1.6 TDI е пораснал  от 105 до 125 к.с, а 140 “коньовия”   2.0 TDI след ъпгрейда разполага с 170 конски сили.

За да отговаря външността на новата мощност дизайнерите от ABT са подготвили нов аеродинамичен пакет. Той включва в себе си подновена предна броня,  декоративни странични прагове, задна броня с дифузьор и спойлер на задния капак. Към него влизат също  стилни вежди за фаровете и задните светлини, овални накрайници за изпускателната система. За да завършат спортното излъчване на тривратия VW са добавени външни елементи от карбоново фолио и нов комплект 19-цолови джанти екипирани с гуми Continental.
По избор на клиент към тунинг пакета може да бъде добавено и ново спортно окачване.

Пакета под наименование  Speedle влиза в продажба септември месец, а официалната му премиера ще бъде на авто изложението във Франкфурт тази година.

Добави коментар