Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

BGTUNER | 20.10.2020

Scroll to top

Начало

One Comment

Volkswagen Beetle STi от Killing Machine

Volkswagen Beetle STi от Killing Machine
Nasko Nikolov

Един от класическите автомобили, които никога няма да бъдат забравени е популярният мъник Volkswagen Beetle. Известен още под името Бръмбар или Костенурка, компактният хечбек представлява сам по себе си цяла епоха от германското автомобилостроене. Той дава начало на по-нататъшната успешна история на Volkswagen. Не е за учудване факта, че до ден днешен хиляди ентусиасти продължават да поддържат  “костенурките” си в уникално запазен вид. Доказал се през годините като символ на здравина и етикет за автомобил с лесна поддръжка VW Beetle е незаменим участник, както в ретро парадите, така и в тунинг събитията.

Настоящия Бръмбар е роден през далечната 1973 година като поредния от милиони такива. Под задния капак мястото е отредено за небезизвестния 1.3-литров, четирицилиндров бензинов двигател с въздушно охлаждане и мощност от 45 конски сили. Какво се случва с него през годините историята мълчи до деня в който попада в ръцете на тунерите от немската фирма за тунинг Killing Machine.

Под задния капак вече се кипри 2,0-литров, турбиниран боксеров двигател от Subaru Impreza WRX STi. Цялата му мощност от 282 конски сили се предава към задните колела… И за съжаление това е цялата информация, която имаме относно силовия тунинг.

Вследствие на порасналата мощност автомобила се е сдобил със спирачна система от Porsche 944 Turbo с вентилирани предни и задни дискове, изпускателна система и съединител от 911 и скоростна кутия от 915.

Beetle STi се кипри с чисто нов комплект джанти Fox, като тези монтирани на задния мост се крият под раздутите с ламарина калници.

В интериора също има няколко добавки, които естествено за взети назаем от няколко модела на Порше, в които се включва и нов спидометър с деления до 260 км/ч.

Автомобила притежава напълно стокова визия, освен по-ниския му клиренс и двата накрайника от изпускателната система изработени от неръждаема стомана, което го прави идеалният sleeper на пътя.

Volkswagen Beetle WRX STi се продава за 59,990 EUR.

 

Comments

Добави коментар