Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

BGTUNER | 27.09.2020

Scroll to top

Начало

Няма коментари

Volkswagen Beetle 2.0 TDI ABT

Volkswagen Beetle 2.0 TDI ABT
Nasko Nikolov

Магията Volkswagen Beetle продължава да живее през вокевете и да радва своите собстеници. И докато някои продължават да реставрират старите купета и да радват окото по ретро парадите, младите не само по дух се насочват към новопроизведените наследници. Въпреки модернизирания си дизайн силуета на новия “Бръмбър” до голяма степен наподобява първоизточника си. Настоящите собственици едва ли ще се гордеят с лесната подръжка и опростената конструкция, която притежават първите модели, но определено могат да почустват духа на култовия модел.

Естествено и старите и новите модели подлежат на тунинговане. Докато при старите линиите са общо взето две – рат стайл и мощен двигател под капака, то при New Beetle може да се подходи по новому.

Така са подходили и специалистите от ABT Sportsline, които предлагат повишаване на мощността и познатите ни козметични промени по купето и шасито.

Тунинг програмата им се отнася за модела с 2.0-литров TDI двигател. Избора е логиче, тъй като това е най-търсеният двигател към момента от потенциалните клиенти. Той е икономичен и в същото време дава напълно достатъчна динамика в градските условия, които са идеалната среда за двувратото купе.

Германската фирма е успяла да добави няколко допълнителни коня към 138-те налични. В резултат мощността на Beetle 2.0 TDI ABT е 168 конски сили, а дисциплината от място до 100 км/ч отнема 8.8 секунди.

Добавките към външния вид включват нова добавка към предната броня и такава за задната, която наподобява дифузьор. Там могат да бъдат открити и двата нови овални накрайника, които са препратка към оригиналния модел.

ABT са оборудвали автомобила със спортно окачване и по-големи спирачни дискове и апарати на предните колела. Клиентите могат да избират измежду няколко модела джанти с размери между 18 и 20 цола.

И това ако не е причина за вас бъдещи абитурентки да зъвършите с обещаната пред родителското тяло шестица, здраве му кажи.

Добави коментар