Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

BGTUNER | 23.05.2022

Scroll to top

Начало

Няма коментари

Един мутирал „бръмбар“

Nasko Nikolov

Замисленият като средство за спасение на икономиката на следвоенна Германия, VW Beetle
се превръща нещо уникално, Години и поколения наред го възвеличават и използват по свои си начини и до ден днешен. Може би малко хора знаят че модела все още се произвежда в някои страни и се радва на клиенти и до ден днешен. Света е пълен с изоставени, рециклирани, реставрирани, модифицирани и какви ли не още Бийтъли. Сигурен съм че присъства материално навсякъде по планетата под всякаква форма – от паметници до ежедневки. Модела е толкова модифициран, че вече нищо не може да ни учуди си мислим…. Но винаги има варианти.

Adonis – не става много ясно кой точно стои зад псевдонима, но приемаме, че е луд ентусиаст. Именно той стои зад героя на тази публикация. Всичко естествено започва някъде в миналото. Като собственик на един обикновен Beetle, Adonis имал една мечта – да построи един Супер Бръмбар, който да „извие вратовете“ на всички в драг-а.

Оказва се обаче, че задачата не е чак толкова лесна. Проекта отнема 10 години, но пък предвид крайният резултат си е заслужавало. Като за начало световноизвестния „боксер“ става приемател на ампутиран от негов съименник двигател. Донора е също световноизвестен спортист – Subaru Impreza, а цялото име на органа е EJ20. За по-добрата работа и по-добри резултати е добавено ново турбо и 1,000 cc инжектори по мярка. Всмукателен колектор, изпускателна система, спирачни дискове от BMW, спортно окачване…..Списъка не е свършва дотук. В крайна сметка по неофициални данни VW Impreza разполага с 380 конски сили.

Състезателната линия продължава и в интериора. Спортни седалки, дрифт ръчна спирачка, ролкейдж и работещи въздухозаборници вградени в задните стъкла.

Добави коментар