Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

BGTUNER | 20.09.2020

Scroll to top

Начало

Няма коментари

5.6 W12 VW Lupo

Nasko Nikolov

Кой не си пожелава в даден момент да замени малолитражния двигател на автомобила си с нещо по-мощно и по-шумно? На всички ни е минавало праз акъла какъв “sleeper” може да стане от  семейния автомобил ако наместим нещо V-образно примерно.
Но само малцина се осмеляват да го направят. А тези, които го правят по немислим начин се броят на пръсти по целия свят.

Не не сме сгрешили нищо в заглавието. Това си е точната абревиатура на автомобила. Мъника от Волфсбург е събрал в себе си цели 12 цилиндъра.

Всичко започва преди няколко години, когато собственика на VW Golf VR6 (mk2) решава, че автомобила му е вече скучен и, че може да бъде ползван за донор за следващия му тунинг проект. Името на собственика е Petar Biocic, а автомобила нарочен за преработване е VW Lupo. 1.0-литровия двигател е изхвърлен на двора, а на негово място е нагоден VR6.

И това е едва началото. Ако си мислите, че мощност близо до 200 конски сили би била достатъчна за купе, тежащо по-малко от един тон може би сте прави. Но не така мисли Petar. Тунинг проекта е подхранен с още един(!!!) VR6 монтиран върху задния мост. Така стигаме и до името му – Lupo W12. Малкото Lupo получава и NOS система с три бутилки напълно достатъчни да добавят 150 конски сили на мъника.

Въпреки, че проекта се развива в края на 2009 година, снимките и видеоматериалите се разнасят из Интернет и до ден днешен. Прави впечатление вниманието към детайла на “гаражния тунер”, а жаждата му за мощност е неутолима.  Зад името му могат да бъдат открити още няколко тунинг проекта сред които 24V Vr6 Corrado, VW Golf Rallye 1.8T, Skoda Fabia RS и още.

Повечето от проектите му може да проследите тук

Добави коментар