Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

BGTUNER | 21.10.2021

Scroll to top

Начало

One Comment

ABT произведе 1018к.с мощно Audi RS6-E Hybrid

Nasko Nikolov

Оценката

Красота
9.5
Уникалност
8.5
Искаме го
10
9.3

Хибрида, който искаме, но няма как да притежаваме

От ABT само дразнят сетивата ни с този проект. Звучи много добре като идея, но за съжаление тя ще остане в гаража им. Имайки предвид обаче бързо развиващата се ниша и факта че ABT е участник във Формула Е можем да сме сигурни, че съвсем скоро този или подобен проект ще излезе с ценова листа.

Хибридната технология навлиза с големи темпове в автомобилостроителството независимо от това дали ни харесва или не. И докато напълно електрическите автомобили са скучни то при хибридните нещата много бързо и лесно могат да станат много по-интересни. Едни от първите които се заемат с това да ни покажат как са тунерите от ABT с техния Audi RS6-E. Въпреки че “стандартния” RS6 не страда от липса на мощност, “електрическия” RS6-E разполага с най-доброто от двата свята: обхвата и бруталната мощност на двигателя с вътрешно горене и мигновения въртящ момент на електрическия мотор.

Прототипа на ABT произвежда колосалните 1018 конски сили и 1291 Nm. За да запази теглото на комбито ниско от тунинг фирмата са измислили хитра система. Под капака остава 4.0 литровия, V8 двигател с мощност 730 конски сили, а в тунела на автоматичната скоростна кутия стои новия електрически двигател отдаващ 288 конски сили. Така RS6-E основно се задвижва от бензиновия агрегат, но веднъж достигнал скорост от 100 км/ч може да разчита на временен бууст от нововъведението. Лошата новина е че магията може да се ползва за максимум време от 10 секунди поради опасност от прегряване. Включването й става чрез бутон на волана наречен скромно Magic Button от ABT.

В крайна сметка ABT Audi RS6-E ускорява от 0 до 100 км/ч за 3.3 секунди и достига максимална скорост от 320 км/ч. Повече от добър резултат за автомобил, който спокойно събира 4 човека с техния багаж.

Отвън автомобила е получил аеродинамичен пакет съдържащ преден лип, добавки в предните броня и калници, капаци на огледалата и заден спойлер. Спортни пружини снижават купето към земята с няколко сантиметра за по-добра визия и по-добър контрол на автомобила на пътя. Джантите са 21 цолови и са с аеродинамична форма.

ABT Audi RS6-E е прототип и не се предвижда да излиза на пазара затова и няма информация за цената му.

Етикети

Comments

  1. То това си е цял междизвезден кораб :О Жалко че няма да бъде произвеждан.

Добави коментар