Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

BGTUNER | 25.05.2020

Scroll to top

Начало

Няма коментари

ABT Sportsline тунингова новия Volkswagen Passat

ABT Sportsline тунингова новия Volkswagen Passat
Nasko Nikolov

Оценката

Красота
7.5
Уникалност
4
Искаме го
8
6.5

Пластични корекции

Политиката на ABT е никога да не прекрачват оттатък нормалното. Всичките им програми могат да се конкретизират с "козметични промени". Но пък от друга страна именно с тази си характеристика печелят постоянни клиенти.

Представената през 2014 година B8 модификация на Volkswagen Passat сякаш остана незабелязан от тунинг фирмите. Измина доста време от дебюта му, а тунинг разработки някак липсват. Все пак говорим за един от най-продаваните комби автомобили в Европа. Модела винаги се е радвал на внимание от почти всички тунинг фирми.
Но ето че Geneve Motor Show дойде, а с него и първата тунинг програма за Passat B8. Съвсем очаквано бе тя да дойде от някой от “придворните” тунери, който по правило имат първата дума що се отнася до модифициране на нови модели. Този път първата крачка прави ABT Sportsline, която ще представи на изложението своето виждане за семейното комби с 2.0 TDI двигател.

Бодикита добавен от ABT превръща комбито в една идея по-агресивно изглеждащ автомобил. Той включва в себе си лип спойлер за предната броня, нови странични прагове и спойлер за петата врата. Към визуалните подобрения включваме и нови капачки за страничните огледала и  комплект по-големи джанти. Последните могат да бъдат 20 или 21-цолови по избор на клиента. И двата идват в комплект с нископрофилни гуми Continental. по желание на собственика към пакета може да се добавят и по-ниски пружини, които освен че ще подобрят допълнително визията ще стегнат и возията.

Под капака също е доработвано. Тук промените се свеждат до нов ECU софтуер, който е собствена разработка на ABT Sportsline. Благодарение на този ъпгрейд и новата изпускателна система включена в тунинг пакета, 2.0 дизелов агрегат ще произвежда 280 конски сили. Това е увеличение с 40 к.с от стандартната стойност на този двигател.

Информация за цената на пакета няма, но сме длъжни да добавим, че към него влизат и брандираните с логото на тунера постелки.

Етикети

Добави коментар