Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

BGTUNER | 30.11.2021

Scroll to top

Начало

Няма коментари

Hennessey VelociRaptor 6×6 е колата за предстоящия зомби апокалипсис

Hennessey VelociRaptor 6×6 е колата за предстоящия зомби апокалипсис
Nasko Nikolov

Оценката

Красота
6.5
Уникалност
9
Искаме го
9
8.2

Zombie Attack

VelociRaptor 6x6 ще се предлага в два цвята: оранжево и черно. Не виждам какъв е смисъла след като масивния пикап ще бъде покрит с кръв и пепел на първия час...

Гледайки филмовата и телевизионната програма в мен възниква въпроса не дали, а кога ще бъде зомби апокалипсиса. Толкова много сюжети и епизоди са посветени на идеята, че едва ли не човек свиква с мисълта за това. Сякаш наистина съществуват….

И щом ще очакваме Деня, то нека се подготвим за него. А какво най-много ще ни трябва? Естествено автомобил с който да избягаме възможно най-далеч по възможно най-бързия начин. Днес мога да ви кажа, че търсенето на подходящия автомобил може да бъде спряно. Той е намерен! Неговото име е VelociRaptor 6×6 и е дело на базираната в Тексас туниинг фирма – Hennessey Performance.
За основа на проекта си американците са взели Ford F-150 Raptor за 2017 година (който още не е влязъл в продажба) Големия по принцип пикап е превърнат в … огромен.
Като за начало алуминиевата каросерия е удължена и под нея е вместен още един задвижващ мост. Така зомби автомобила разполага с 6 задвижващи колела. Това е първия сериозен опит да се навлезе в територията на Mercedes-AMG G63 6×6 – първия 3 осен пикап.

Промените по VelociRaptor продължават с нови брони, естествено подчертаващи агресивния вид на “летящия динозавър”. Добавени са и няколко допълнителни светлини, които ще влезят в употреба предвид, че по време на апокалипсиса не се очаква да има улично осветление. Накрая – за да довърши offroad излъчването идват новите 20-цолови джанти екипирани в офроуд гуми.

И след като говорим за Hennessey няма как да подминем двигателния сектор. 3.5 литровия V6 агрегат получава своето внимание. Благодарение на нови турбочарджъри, интеркулер и софтуерно управление мощността е повишена от 450 на 600 конски сили.

Цената на  Hennessey VelociRaptor 6×6 е 295 000$ Спокойно, в цената влиза и самия F-150 Raptor.

Hennessey VelociRaptor 6x6

Hennessey VelociRaptor 6x6

Hennessey VelociRaptor 6x6

Hennessey VelociRaptor 6x6

Етикети

Добави коментар